Over Oprutten.nl: help mee deze tijdlijn aan te vullen

Het lijkt alweer jaren geleden dat Rutte III viel, en nog langer geleden dat er verkiezingen waren. En ver daarvoor, toen er een ‘functie elders’ werd gezocht, leek het gedaan met Rutte. Maar de tijd vliegt in politiek Den Haag en inmiddels gaat het daar alweer over Rutte IV. En het is ook lastig, je ziet door de ophef de schandalen niet meer, en door de schandalen mis je het structurele wanbeleid.

Het wordt daarom tijd voor een eh, tijdlijn. Om een overzicht te creëren van 11 jaar Rutte en zijn doctrine.

Een tijdlijn van de afgelopen 11 jaar (en eerder) met alle momenten waarop Rutte en zijn kabinetten door de mand vielen, er handjes boven hoofden werden gehouden, actieve herinneringen niet werden gevonden, loze beloften werden gedaan, gelogen werd, tienduizenden onschuldige mensen in ellende werden gestort, dodelijke incidenten werden vergeten en dodelijke beslissingen werden genomen, racisme genormaliseerd werd, en rechtsstaat, vrijheden en privacy werden afgebroken. Kortom: alles wat rot is aan de huidige bestuurscultuur, met Rutte als exponent daarvan en als leider van drie kabinetten waaronder ons land neoliberaler, armer, ongelijker, onzekerder en meer verdeeld werd.

Maar zo’n tijdlijn maken, dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Dus laten we hem met z’n allen volledig maken, met alle drek op één plek. Een monumentaal project, want het is nogal een klus om al het wanbeleid van drie kabinetten-Rutte en zo nog wat op een rij te krijgen.

Wij hebben onze actieve herinneringen aan fouten van Rutte alvast ingevuld, maar er is natuurlijk nog veel meer. Deel ook jouw momenten dat je dacht ‘Nou moeten die gast en zijn kabinet echt oprutten’, dan voegen wij hem toe aan de tijdlijn, zodat we een compleet overzicht krijgen van 11 jaar aan redenen waarom Rutte weg moet.

Bekijk de tijdlijn en laat ons weten welke fouten van Rutte je wil toevoegen via het formulier

.

One Response to “ Over Oprutten.nl: help mee deze tijdlijn aan te vullen ”

 1. Dick Veldkamp

  1. Tijd verbeuzelen met twee keer in beroep gaan in de Urgenda-zaak in plaats van klimaatbeleid te voeren (2015-2019), zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Stichting_Urgenda

  2. Niet aanpakken van armoede in Nederland, zie https://www.armoedefonds.nl/armoede-in-Nederland

  3. Weigeren Moria-kinderen op te nemen (2020-2021)

  4. Het invoeren van 130 km/uur (2011)

  5. Draconische bezuinigingen op natuur onder Bleeker (Rutte I, vanaf 2010)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.